Sperm Testi Hakkında Merak Edilenler

Çocuk sahibi olmak isteyen baba adayları için sperm testini yaptırmak önemli durumlardan biridir.

Sperm Testi Hakkında Merak Edilenler
Yayınlama: 31.01.2024
34
A+
A-

Çocuk sahibi olmak isteyen baba adayları için sperm testini yaptırmak önemli durumlardan biridir. Laboratuar ortamında sperm testi ardından genel değerlere göre inceleme sağlanır. Ardından da test sonuçlarına göre öneriler sunulacaktır.

Sperm Testi Nedir?

Tıbbi adı spermiogram olan sperm testinin tanımı, menideki erkek doğurganlığını incelemeye yarayan analizdir. Erkek doğurganlığını ölçmek için sperm testi yapıldığında, hareketli sperm sayısı olağan değerlere göre incelenecektir. Sperm testinde sadece hareketli spermler değil şekil incelemesi de yapılabilir.

Sperm Testi Neden Yapılır?

Sperm testinin yapılma nedeni, bir sene düzenli ilişki ardından çocuk yapılamaması şeklinde açıklanabilir. Düzenli cinsel faaliyet olmasına rağmen çocuk olmuyorsa sperm testine başvurulabilir. Diğer yandan bazı üroloji hastalıklarına bağlı olarak inceleme amacıyla da sperm testi yapılabilir. Örneğin kemoterapi gibi tedavilerden sonra sperm kontrolü sağlanabilir.

Sperm Testi Neden İstenir?

Üreme konusunda sorun yaşadığını söyleyen erkeklerden, doktor tarafından sperm testinin yapılması istenebilir. Ayrıca kısırlık teşhisi netleşmesi için sperm testi incelemesi yapılabilir. Spermiografi istenmesinin nedenleri hastaya ve duruma göre değişebilmektedir. Çocuk sahibi olma isteği yoksa araştırma amaçlı sperm testinin istenmesi daha olasıdır.

Erkeklerde önemli enfeksiyon hastalıkları üreme sistemlerine etki edebilir. Enfeksiyona bağlı etkileri laboratuar ortamında incelemek isteyen doktorlar sperm testine başvurabilecektir.

Ultrason Testi Nedir?

Vücudun çeşitli bölgelerinin ses dalgalarıyla görüntülenmesine ultrason testi denmektedir. Ultrason kullanılan alanlar gebelik takibi, çocuk hastalıkları vs. olabilir. Hangi bölgede işlem yapılıyorsa elde edilen görüntüler ile ultrason fiyatları değişebilir. Klinik özellikleri ve ultrason yapılacak bölgenin değerlendirmesi uzman doktorlar tarafından netleştirilecektir.

Ultrason Testi Kimler için Uygundur?

Üreme yolları sorunu yaşayanlar, safra kesesi, kalp damar tıkanıklıkları sorunu olanlar vs. ultrasonu kullanabilir. Karaciğer yağlanması tespiti, tiroitle ilgili tümör tespitlerinde de ultrason kullanılabilir. Bazen çok sayıda işlem olacağından ultrason fiyatları toplam miktarında değişiklik de görülebilir. Hastane ile ultrason işlemleri konusunda detayları görüşerek durumu netleştirebilirsiniz.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Uygulama yapılacak bölgeye göre ultrason yöntemleri değişebilmektedir. Örneğin meme ultrasonu yaygın kullanılanlar arasındadır. Tiroit, pelvik ultrason gibi çeşitleri de kullanmak mümkündür. Hastane başvurunuzda ultrason fiyatları öncesinde ne tür ultrasona gireceğiniz hakkında bilgi isteyebilirsiniz. EKO, beyin ultrasonları ve daha fazlasını klinikten öğrenmelisiniz.

Check Up Nedir?

Fizik muayene olarak da bilinen check up işlemleri, genel sağlık kontrolleri için bazı testlerin uygulanmasıdır. Kliniklere ve senelere göre check up fiyatları değişmekle beraber hasta durumuna göre de fiyatlar şekillenebilir. Kan ve idrar tahlilleri, solunum hız ölçümleri ve daha birçok işlem ardından kişinin sağlık durumu incelemesi elde edilir.

Check Up Paket Fiyatları

Tarama paketleri kapsamında bir değerlendirme yapılırsa her sene check up fiyatlarında değişiklik görülebilmektedir. Bazı hastaneler check up fiyatları konusunda ücretsiz neticeler de verebilmektedir. Sağlık sigortası paket kapsamında hediye kontrol prosedürlerini de kendinize özel sigorta kapsamında inceleyebilirsiniz.

Genel sağlık kontrolleri her sene yapıldığında hastalıklara yakalanma ve tedavi olma süreçleri daha avantajlı bir hal alabilir. Doktorların da sıkça önerdiği check up işlemleri için kapsamlı bir değerlendirme sağlanmaktadır.

Yaklaşık 3 saat süren kapsamlı check up prosedürleri, kişiye özel olarak sağlanmaktadır. Her kişinin cinsiyet ve yaş ile kan grubu doğrultusunda detaylı analiz elde edilir.  Check up yaptıran kişilerde olası tümörleri önceden fark etmek mümkün hale gelmektedir. Dolayısıyla devlet ve özel hastanelerin bu hizmetleri es geçilmemesi gereken uygulamalar arasındadır.

Böbrek fonksiyon testleri gibi işlemleri de yaptıracağınız check up için erken önlem almanın avantajlarını bulabilirsiniz. Doğrudan kliniğe başvurarak check up fiyatları için sorularınızı iletmeli ve kendinize özel paketler arasından seçim yapmalısınız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.