Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl açılışında konuşuyor (CANLI)

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl açılışında konuşuyor (CANLI)
Yayınlama: 11.10.2022
2
A+
A-

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşuyor.

Erdoğan, Türkiye’yi eğitim, sağlık adalet, emniyet üzerine inşa edeceklerinin sözünü verdiklerini ve 20 yıldır da sözlerinin arkasında durduklarını söyledi.

“Gençlerimizin yükseköğretime erişimini kolaylaştırmak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik” diyen Erdoğan, “Türkiye son 20 yılda 25-3 yaş arası Yükseköğretim mezunu oranını yüzde 348 arttırdı” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA ÇALIŞMASI

Yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını ifade eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na başörtüsü çağrısında bulunarak, “Eğer samimi ve dürüstsen, gel Anayasa değişikliğini yapalım ve tamamen masadan kaldıralım. Samimiysen Anayasa değişikliği yapalım” dedi. Bu temel hakkı anayasal güvence altına alacaklarının altını çizen Erdoğan, Adalet Bakanı yaptıkları çalışmayı Kabine toplantısında kendilerine sunacağını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.